Τετάρτη 19 Αυγούστου 2015

Σε τρία σημαντικά διεθνή Φεστιβάλ η ταινία του Νίκου Κουρού «Ευχαριστώ για την αποδοχή»

Σε τρία σημαντικά διεθνή Φεστιβάλ θα προβληθεί τον ερχόμενο Σεπτέμβρη η ταινία του Νίκου Κουρού με τον τίτλο «Ευχαριστώ για την αποδοχή» (Thanks for Accepting Me), μετά την εντυπωσιακή της πρεμιέρα στο San Francisco Greek Film Festival, τον περασμένο Μάιο.
Πρόκειται για το Pervolia International Film Festival της Κύπρου, σε έναν πανέμορφο παραθαλάσσιο χώρο που ονομάζεται Pervollywood, στα Περβόλια της Λάρνακας από 2 εως 6 Σεπτεμβρίου. Η ταινία θα προβληθεί στις 2 Σεπτεμβρίου, στο τμήμα προβολής Ελληνικών ταινιών.
Ακολουθούν, το Portobello Film Festival, το σημαντικότερο ίσως ανεξάρτητο κινηματογραφικό φεστιβάλ του Λονδίνου, όπου θα προβληθεί στο διεθνές διαγωνιστικό τμήμα κωμωδίας στις 10 Σεπτεμβρίου και το Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Κύπρου, όπου θα πραγματοποιηθεί στην Πάφο στις 24-27 Σεπτεμβρίου.
Η ταινία «Ευχαριστώ για την αποδοχή», είναι μια ιδιόμορφη δραματική κομεντί που γυρίστηκε όπως και οι προηγούμενες ταινίες της συγκεκριμένης ομάδας με μηδενικό προϋπολογισμό και ολοκληρώθηκε χάρη στην προσφορά ντόπιων επαγγελματιών και ερασιτεχνών συντελεστών που απλά θέλουν να δημιουργήσουν! Αναφέρεται στις ανθρώπινες σχέσεις, όπως αυτές διαμορφώνονται μέσα από το διαδίκτυο και τις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης και τις εκπλήξεις, ευχάριστες ή δυσάρεστες που μπορεί να κρύβουν αυτές. Ένα τόσο σύγχρονο θέμα που άλλοτε αντιμετωπίζεται με χιούμορ και άλλοτε με σατιρική διάθεση από τον σκηνοθέτη, δίνοντας στο τέλος ένα αισιόδοξο και ανθρώπινο μήνυμα.
Η ταινία γυρίστηκε στην Κοζάνη, σε εσωτερικούς χώρους του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και στον πανέμορφο Ναυτικό Όμιλο Κοζάνης.
Πρωταγωνιστούν οι Πίστη Κρυσταλλίδου, Γλυκερία Παπαδοπούλου, Κατερίνα Πολιτίδου, Γιάννης Αδαμίδης και ο Νίκος Κουρού. Τα κοστούμια είναι του Πάρη Κουκουλόπουλου, τα σκηνικά επιμελήθηκε το Τμήμα Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, το μακιγιάζ η Νάνσυ Χαρίση, τις κομμώσεις οι Γλυκερία Σερσέμη, Κική και Δέσποινα Αδαμίδου, τη μετάφραση και προσαρμογή υπότιτλων η Judi Caso, την αφίσα της ταινίας φιλοτέχνησε ο Παντελής Βαλταδώρος, τις εναέριες λήψεις ο αξέχαστος Ισαάκ Μιχαηλίδης (στον οποίο οι συντελεστές θέλουν να αφιερώσουν την ταινία στη μνήμη του). Μπούμαν ο Γιάννης Κυπραίος, το sound design επιμελήθηκε η Ελένη Φασούλα, τη μουσική ο Γιάννης Παπαδημητρίου, κάμερα ανέλαβε ο Κωνσταντίνος Μανουσαρίδης το μοντάζ ο Φάνης Τοψαχαλίδης, τη διεύθυνση φωτογραφίας οι Κωνσταντίνος Μανουσαρίδης-Φάνης Τοψαχαλίδης, το σενάριο και η σκηνοθεσία του Νίκου Κουρού. Η παραγωγή της ταινίας είναι των Creating Memories-Tops Productions.

Χορηγοί
-Ναυτικός Όμιλος Κοζάνης
-Air Videos Pro
-Κομμωτήριο ‘All About Hair & Him by Glykeria'
-Κομμωτήριο 'Alex'
-Κατάστημα ενδυμάτων 'Συν + Π. Κουκουλόπουλος
-Βιομηχανία κριτσινίων 'Χάνογλου Α.Ε.'
-Ορθοπεδικά-Ιατρικά είδη Κων/νος Βουνοτρυπίδης
-Top Channel
-Γραφικές Τέχνες 'Dot Print'

Δείτε εδώ το trailer της ταινίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.